Larankelym's Tribulations

Session #26 Forced Labor

Allereerst was het op weg naar Bargewright Inn rustig dus dacht Dhurghal maar weer eens met zijn robe te gaan klooien. Dit resulteerde in een kleine encounter met een large boar die gesummoned werd. Daarna kwamen we uiteindelijk aan in Bargewright Inn. Het viel op dat er een overkill aan Zentharim logo’s te zien was. Verder hadden we even een kleine discussie over een oude sessie en hoe het zat met de caravaan die we ‘overvallen’ hadden. De conclusie was dat deze toen op weg was naar Yartar en vanuit Bargewright Inn kwam.

Verder heeft Miron een scherpe observatie over het weer:
• Meer dust en minder warm nadat we bij de fire cult zijn geweest.
• Minder regen nadat we bij Riverguard keep zijn geweest.
• Minder wind na de air guys.

Daar aangekomen gingen we gelijk naar de daadwerkelijke Inn. Het was niet druk en er waren wat serveerster die eten en drinken brachten. Daar kwamen we eigenlijk als vanzelf in gesprek met Nalascur de innkeeper. De contact die we zochten naar aanleiding van het briefje dat Sceolan een tijd geleden in Red Larch in z’n handen gedrukt kreeg. ‘Family business’ betekende in dit geval Zentharim business. Hij had een hele tirade over het feit dat we zo laat waren en hij snel weg moest naar; ‘The Gathering in the Shadows’. Een bijeenkomst die 1 keer per jaar wordt gehouden door lokale Zenth leiders. De hierarchie weten we wel een en ander van, maar dit werd verder niet echt besproken. Hij was op de hoogte van onze missie om onderzoek te doen naar de vermiste delegatie, maar toch zadelde hij ons op met de taak om de inn te bewaken/runnen totdat er over 3 dagen een vervanger zou komen om ons af te lossen. Ene Morris Tresyn. Verder veel blabla over dat ie snel weg moest en eigenlijk al te laat was. Verder zei hij dat hij ‘een bericht’ voor ons had gekregen dat we pas kregen als de vervanger er was.

Verder hebben we een stroef onderhoud met Chalka Murun; Master/Captain of the guard die een beetje in de inn rondhangt en alles in de gaten houdt. In de inn bevindt zich verder een strongroom met een metalen deur en lock. Verder vernemen we dat er over twee dagen een caravaan met nobles naar de inn komt die hebben gereserveerd.

De eerste dag verloopt alles rustig en Sceolan doet hier en daar cardgames en andere cons waar hij 17gp van de gasten mee aftroggeld. Hij komt ook een bard tegen die hem enigszins door heeft maar het wel amusant vindt. Ene Telwin Amblethunder. Hij kent de Silentleaf ‘reputatie’ en is Windharrow twee maanden geleden tegengekomen in Yartar.

Sceolan doet nog twee detect magics op de deur van de strongroom. Deze is magisch van de abjuration school.

Om 12 uur ’s avonds zegt Chalka dat het tijd is om te sluiten. We halen de keyring en sluiten alles af. Deuren en luiken van de ramen ed. We kijken ook nog even in het gastenboek naar de verschillende rates voor kamers en het valt op dat sommige namen klinkers hebben die anders zijn geschreven. Conclusie; Zenths die korting krijgen. Daarna zeggen we night night en worden ’s morgens fris en fruitig wakker. Miron vraagt Chalka nog enkele dingen, zoals over de delegatie. Dat is volgens haar oude nieuws. En over info over Sholar is ze erg evasive. En Windharrow heeft ze tweeeneenhalve maand geleden gezien.

De 2e dag verloopt rustig totdat Chalka ‘s avonds roept om de sleutels. Dan blijken er sleutels te missen van de buitendeuren en wat andere. Iedereen van onze party wordt meteen gefouilleerd en wij doen het zelfde bij Chalka en het personeel. Uit 1 van de zakken van een serving boy valt een stukje parchment met daarop de tekst; ’Tell Kendrin Faldar; It’s Chalka…

Dit blijkt een gast te zijn en we stormen met z’n allen naar boven nadat een serveerster zag dat hij met spoed naar boven rende. Als wij zijn kamer binnenkomen is hij druk/haastig bezig zijn spullen te pakken en sjouwt met een grote chest die hij laat vallen en waar vervolgen 3 large spiders uitkomen. Bij deze encounter probeert hij via het raam te ontsnappen maar Dhurghal weet dit een beetje een halt toe te roepen door een Hold Person, maar uiteindelijk legt hij toch het loodje.

Comments

jsot

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.