Larankelym's Tribulations

Session 39 (TvT)

Don't trust women with long hair...

Allereest wordt de vertaling van de coded journal die we hadden gevonden uitgebreid besproken. We komen tot de conclusie dat mevrouw Starforest waarschijnlijk opdracht heeft gegeven tot de moord in de familie en Leanne ons nichtje heeft laten ontvoeren. Na de familie stamboom bekeken te hebben blijkt zij iemand ‘in onze familie’ te zijn. Ook leren we dat ze niet naar ‘de hag’ gebracht is.

We gaan vervolgens verder met het uitkammen van de laatste ruimtes en gangen.

Nummer 7: Hier treffen we een bureau aan. Na een detect magic van Sceo blijkt dit magisch te zijn en er wordt een spell book gevonden met tentacles erop. Deze bevat warlock spells:

Hunger of Adar
Unseen Servant
Crown of Madness
Ray of Enfeeblement

Daarnaast vinden we nog een vijzel (50gp) en een tuning fork die licht magisch is en blijkt op te lichten bij ligthning/thunder.

Ruimte 8: Fancy kamer met bed en schatkist (243gp plus wat change) We bespreken nog dat Yartar altijd een connectie heeft gehad met de Kraken Society en wat we daarmee aanmoeten. Ook vinden we nog een hourglass.

Kamer 9: Ruimte met allemaal kooien met vier prisoners half in het water(humanoids) die om hulp vragen. Hier volgt een encounter met twee enemies:

Drowned maiden: die Sceo grappled met haar haar
Resulka: die Dhurghal onder water trekt en bijna suffocate.

Met onze laatste krachten en spells overleven we dit net. De overige twee prisoners blijken na twee insight rolls en een gesprek wel ‘echte’ gevangen en vertellen dat ze naar Rivergaurd keep gebracht zouden worden maar dat dat niet door ging. Dit zijn:

Claire Houndhill
Peter Clairmont

Ze hadden het erover dat ze ‘fed to the hag’ zouden worden. Ook blijkt na wat doorvragen dat Leanna ons nichtje hier ook heeft gezeten maar al eerder verplaatst/verscheept is.

Uiteindelijk verlaten we deze contreien en we besluiten de twee humans naar de guard te brengen en in de stad een nacht van onze welverdiende rust te pakken. Waardoor we fris en gelvled wakker worden.

Comments

jsot

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.