Larankelym's Tribulations

Session 37 (TvT): Blast from the Past Adventures

How the Silentleaf brothers messed things up... part 1

We begonnen in onze stad Myth Drannor toen Miron hier nog niet uit verbannen was.

Miron en Noollan Dusklance vieren de verkoop van een schatkaart aan Victor Copperheart, de zoon van de Coronal. Nool is een Miron’s oudste jeugdvriend en partner in mischieve. Ondertussen komt een guard bij de onze ouders en Sceolan langs die vertelt dat Copperheart is verdwenen en er een beloning van 150gp wordt uitgeloofd om de vermissing op te lossen.
Hij is ook op zoek naar Miron, aangezien die recentelijk met hem gezien is.

Sceolan zegt niks te weten, maar gaat op zoek naar Miron in zijn vaste hangout, de Never Ending Cup om meer te weten te komen. Miron en Noollan zien er wel wat in om 2x betaald te worden voor dezelfde scam, dus besluiten op zoek te gaan naar Copperheart. Met wat tegenzin staan ze Sceolan ook toe om mee te gaan. Op een gegeven moment komt een andere vriend binnen. Hij is van de Bloody Grieves bende. Die verteld dat we gezocht worden en anderhalve dag hebben om het op te lossen. Volgens de kopie vd map (gelukkig had Noolla die) kost het ca. 1,5 dag om bij het beginpunt te komen. Daar zou iets “magisch” zijn. We gaan nog even een keer langs bij de boekenwinkel “No Blank Page” waar Noollan de schatkaart gekocht had, maar vinden daar geen extra informatie.

We gaan gedrie├źn de stad uit om naar het beginpunt van de kaart te komen. Bij het verlaten worden nog even lastig gevallen door de Bloody Grieves, maar weten ze de verkeerde kant op te sturen om Copperheart te vinden.

Dit is officieel de eerste keer dat de Silentleaf broertjes de veilige stad uit gaan. We overnachten in een marsh en de volgende morgen komen we bij het startpunt en treffen daar twee dure paarden aan met het persoonlijke logo/wapen van de vermiste Victor. Er worden verschillende sporen gevonden en ook bloed. Er lijkt een gevecht geweest te zijn. We staan bij een rotswand en opeens komen er rats uit wat tot een kort gevecht leidt.

We gaan de gevonden gang in en komen bij een trap met alle treden in verschillende kleuren. Zodra we de trap pakken; Char change! We spelen allemaal het karakter van degene naast ons. We merken dat er een Arcane Mark op onze borstkassen te zien in het paars. Na een arcana check blijkt dit een Arcane Curse te zijn.

We dalen verder af een gaan een gang in met een statue van een wizard. Welke blijkt beschermd te zijn door Arcane Strength. We komen bij een mooie deur met een relief erop van wederom een wizard. Dit blijkt G/Conan the Wizard te zijn :) Daarna belanden we aan bij een deur en uiteindelijk doet een goblin een schuifje open om te kijken en te praten. Na een lesje vechtkunst vertelt hij ons het nodige. Hij blijkt Buga te heten.

Daar gaan we door naar boven en dan komt er een spin voorbij en er bevinden zicht twee vitrinekasten met verschillende spell components. De volgende deur openen we en vinden bedden en soort blauwe goblin creatures:

Comments

jsot

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.