Larankelym's Tribulations

Session #22 Dead and Betrayal

Allereerst begonnen we met het looten van de hobgoblins die we de vorige sessie verslagen hadden.

Daarna opende Miron stealthy de dikke dubbele deur en met zijn darkvision zag hij op afstand een hellhound en een (fire)priest. Hij hield de deur op een kier en door treuzelen van onze kant kregen we de full blast van een fireball op onze ass. Hiervan en daarop volgende combat zijn zo hevig dat we besloten een stuk richting de lavatubes te vluchten.

Daarna herpakten we ons we besloten ons toch weer te wagen aan het openen van de deuren en toen begon de tweede encounter. We kwamen twee (half)giants tegen en uit de verbreding van de kamer stapten twee gasten in een soort van iron man armor tevoorschijn. Vanwege de hete lucht vanaf de pilaren kwam en in de kamer hing lieten we ze naar ons toe komen en bleven buiten de kamer. Sceo deed onder andere lekkere damage met twee welgeplaatste lightning bolts. De rest deed op zich ook lekker damage,
maar de iron mans waren thougher dan gedacht. Na een aantal rondes (en ca. 120 damage pp verder?) hadden we ze eindelijk met moeite verslagen en was het gevecht voorbij in twee massive blasts.

Helaas ontviel Hastings ons bij dit gevecht nadat hij zich heldhaftig had opgeofferd. In zijn dying breath verliet hij ons met de volgende woorden: “Sorry for betraying you…”. Na wat discussie over de betekenis van deze schokkende woorden doorzocht Dhurghal zijn levenloze lichaam en vond in een secret compartment in zijn kleding een journal met messages aan een vrouwelijke contact uit Yartar. Die hij door middel van een animal messenger dagelijks ’s nachts op de hoogte stelde.

In het journal waren eerst nog uitgebreidere berichten te vinden maar dit werd steeds minder tot een enkele zin of woorden als laatste. Verder bleek dat zijn contact enkele dagen daarvoor nog in de buurt was geweest.

(Verder; de pilaren met de hete lucht in de kamer werd op een gegeven moment aangezet / vernieuwd door één vd casters. Onbekend hoe dit precies ging)

Comments

jsot

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.