Larankelym's Tribulations

Sessie 18: Revenge is a blade served hot

The end of Elizar

De bats in de belfry (nou ja, toren) zijn niet blij dat we hun rust verstoren en vallen aan. Wij verdedigen ons natuurlijk en letten daarbij in de hitte van de strijd niet erg op de best wel vermolmde houten vloer, die het daarop prompt begeeft. Delen van de vloer storten een verdieping omlaag, samen met degenen die niet op tijd weg konden springen.

Terwijl het gevecht met de bats boven verder gaat krabbelen de gevallenen weer overeind… en staan dan oog in oog met Elizar Dryflagon, de baas van het stelletje vuurliefhebbers hier en degene die verantwoordelijk is voor het uitroeien van Durghal’s clan. Die aarzelt geen moment en springt naar beneden om Elizar te bevechten, de bats geheel vergeten. Elizar herkent de druid en beschimpt hem schamper, vergenoegd vertellend over de gruwelijkheden die hij heeft aangericht.

Elizar blijkt een bekwame magiër die met een magisch item een aantal smoke mephits oproept om hem te beschermen, terwijl hij zelf naar beneden probeert te komen. Durghal doet driftige pogingen om versterkingen uit de orc cloak te toveren, maar zijn keuzes pakken niet geheel uit zoals hij hoopt – twee patches verder staat hij met een spiegel in zijn handen en ruikt eng. Gelukkig kan de flaming sphere op de trap voorkomen dat Elizar weg kan vluchten.

De gevechten op de verschillende niveaus zijn behoorlijk zwaar maar uiteindelijk lukt het de groep toch om eerst de Mephits en daarna de bats te verslaan en Elizar te overmeesteren.
Hoewel hij is verslagen blijft Elizar laatdunkend vertellen over de vele martelingen die hij heeft verricht en hoeveel plezier hem dat geeft.. martelingen op Ranursh, de leider van Durghal’s clan, die nog blijkt te leven en waarschijnlijk vlakbij wordt vastgehouden! Daarnaast geeft hij aan dat zijn meesteres, Vanifer, ons wel een lesje zal leren.

Durghal wil Elizar’s ogen uitsteken zodat zijn gezicht het laatste is wat deze zal zien, maar de rest van de groep accepteert niet dat hij hem martelt. Wel is duidelijk dat Elizar moet boeten voor zijn misdaden dus er wordt besloten om hem levend te verbranden – hij houdt immers zo veel van vuur.


De sessie is geëindigd op de benedenverdieping van de toren. Elizar is nog niet verbrand en Ranursh is nog niet gevonden. Ook zullen we nog een weg vinden uit de toren.
Onze groep bestaat nu uit Sceolan, Miron, Durghal, Sky, Hastings en Gariena.

Comments

jsot

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.